MRKVOVO-CELEROVÁ POMAZÁNKA
15. 1. 2018
Na tento recept potřebujete:
- Čerstvou mrkev - 2ks 200g
- Čerstvý celer - 1/3 200g
- nízkotučný tvaroh - 250g
- Lžíce majonézy - 25g
- (Lučinu, nebo Palouček/ bílý jogurt)
- sůl, pepř, popřípadě čerstvé bylinky
Celou dávku si rozdělte na 5 porcí. 1 taková porce obsahuje:
- 5 g bílkovin
- 8 g sacharidů
- 4 g tuku
- 96,5 Kcal
Pomazánku můžete namazat ideálně na celozrnný chléb, nebo žitný knäckebrot a získáte tak výživnou dopolední svačinku (případně i odpolední) a hodí se i na různé příležitosti na jednohubky.
Na tento recept jsem použila jako základ na jemno nastrouhanou zeleninu v poměru asi 2 střední mrkve a 1/3 celeru, nízkotučný tvaroh a lžíci majonézy na dochucení. Můžete ale použít i čerstvý sýr typu Lučina, nebo Palouček, nebo bílý jogurt (záleží, co máte zrovna k dispozici).