
OMELETA SE ŠPENÁTEM
OMELETA SE ŠPENÁTEM
Na tomto jídle není mnoho co popisovat. Samozřejmě, že můžete použít jak čerstvý, tak mražený špenát. Já jsem použila mražený, i vzhledem k výslednému množství, od jara do podzimu si pěstuji na zahradě, nebo truhlíku svůj, což každému vřele doporučuji, pokud máte možnost.
Suroviny:
Vejce
špenát čerstvý, nebo mražený
cibule, česnek, sůl, kmín
brambory
(tuk) např. ghí
Oloupeme brambory, nebo si můžeme ušetřit práci a vařit je i se slupkou, rozkrájíme a dáme vařit spolu se solí a kmínem.
Jednoduše rozšleháme vejce a nalijeme na pánev. Ve vedlejším rendlíku osmahneme cibulku a česnek na mírném stupni a poté přidáme špenát a necháme podusit, lehce osolíme.
Celkový čas přípravy cca 20 minut. Špenátu a brambor si můžete uvařit více a nechat si v krabičce na druhý den, nebo na večeři a dodělat si jen čerstvou omeletu, ušetříte tak čas.
Dobrou chuť