Jdi na obsah Jdi na menu
article preview

OMELETA SE ŠPENÁTEM

OMELETA SE ŠPENÁTEM

Na tomto jídle není mnoho co popisovat. Samozřejmě, že můžete použít jak čerstvý, tak mražený špenát. Já jsem použila mražený, i vzhledem k výslednému množství, od jara do podzimu si pěstuji na zahradě, nebo truhlíku svůj, což každému vřele doporučuji, pokud máte možnost.

Suroviny:

Vejce

špenát čerstvý, nebo mražený

cibule, česnek, sůl, kmín

brambory

(tuk) např. ghí

Oloupeme brambory, nebo si můžeme ušetřit práci a vařit je i se slupkou, rozkrájíme a dáme vařit spolu se solí a kmínem.

Jednoduše rozšleháme vejce a nalijeme na pánev. Ve vedlejším rendlíku osmahneme cibulku a česnek na mírném stupni a poté přidáme špenát a necháme podusit, lehce osolíme.

Celkový čas přípravy cca 20 minut. Špenátu a brambor si můžete uvařit více a nechat si v krabičce na druhý den, nebo na večeři a dodělat si jen čerstvou omeletu, ušetříte tak čas.

Dobrou chuť