HOUBOVÉ RIZOTO
Osobně mám rýži velmi ráda a používám ji ve svém jídelníčku často.
U vaření rýže dbejte především na to, abyste ji nerozvářeli, stoupl by tím její glykemický index, tzn. byla by pro tělo lépe, potažmo rychleji stravitelná a rychleji nám stoupne hladina cukru v krvi, což není při hubnutí příliš žádoucí.
Do tohoto receptu jsem použila:
- Rýži basmati 50g (můžete použít i naturální)
- čerstvé houby 50g (můžete použít i žampiony, nebo hlívu)
- Kuřecí prsa 100g
- cibulku a česnek 50g
- sůl a pepř
Množství ingrediencí, kromě rýže, volím "od oka".
Maso na kousíčky orestuji na cibulce na lžičce oleje, přidám houby a utřený česnek, chvilku osmahnu a nasypu rýži. Postupně dolívám vodu, nebo vývar a rýži dusím doměkka. U receptu na této fotografii jsem pouze smíchala směs masa a hub s hotovou uvařenou rýží.
Místo masa lze použít i např. tofu, nebo šmakoun.
Osobně mám rýži velmi ráda a používám ji ve svém jídelníčku často.
U vaření rýže dbejte především na to, abyste ji nerozvářeli, stoupl by tím její glykemický index, tzn. byla by pro tělo lépe, potažmo rychleji stravitelná a rychleji nám stoupne hladina cukru v krvi, což není při hubnutí příliš žádoucí.
Do tohoto receptu jsem použila:
- Rýži basmati 50g (můžete použít i naturální)
- čerstvé houby 50g (můžete použít i žampiony, nebo hlívu)
- Kuřecí prsa 100g
- cibulku a česnek 50g
- sůl a pepř
Množství ingrediencí, kromě rýže, volím "od oka".
Maso na kousíčky orestuji na cibulce na lžičce oleje, přidám houby a utřený česnek, chvilku osmahnu a nasypu rýži. Postupně dolívám vodu, nebo vývar a rýži dusím doměkka. U receptu na této fotografii jsem pouze smíchala směs masa a hub s hotovou uvařenou rýží.
Místo masa lze použít i např. tofu, nebo šmakoun.