DÝŇOVÁ POLÉVKA
Potřebujeme:
- celou dýni máslovou, nebo Hokaido
- cibuli
- olej
- masový, nebo zeleninový vývar
- 1 větší bramboru
- smetanu na zjemnění
- koření dle chuti
Celou dýni pečeme na 180 stupňů cca hodinu, dle její velikosti až do změknutí a následně ji necháme zchladnout. Po zchladnutí jí oloupeme a vybereme pecky, nakrájíme na větší kostky.
V hrnci si na kapce oleje necháme zpěnit cibuli, dáváme pozor, aby nám nezhnědla, nebo se nespálila. Přidáme nakrájenou dýni, necháme chvilku orestovat a přidáváme vývar. Vývar přidávejte pomalu podle požadovaného množství a samozřejmě podle velikosti dýně. Necháme vařit, můžeme přidat i nakrájenou bramboru pro zahuštění, ale není potřeba.
Já jsem jako koření zvolila klasiku, tzn. sůl, pepř, petrželovou nať a trochu česneku, ale můžete zvolit jakékoliv koření, které máte rádi.
Provaříme a polévku rozmixujeme, bude krásně krémová.
Před podáváním můžeme zakápnout kapkou smetany.
Doufám, že vám tento fit recept udělá radost a teplo v bříšku, stejně jako mě a bude vám chutnat.
Dobrou chuť
Náhledy fotografií ze složky RECEPTY