Jdi na obsah Jdi na menu
 


RIZOTO SE ŠAFRÁNEM A KREVETAMI

Potřebujeme:

  • RÝŽI - NEJLÉPE NATURAL
  • ŠAFRÁN - lze sehnat ve "speciálkách" na koření a byliny
  • KREVETY - nejlépe čerstvé
  • MASOVÝ, NEBO ZELENINOVÝ VÝVAR
  • PARMAZÁN NA POSYPÁNÍ

Množství rýže volíme podle počtu osob, pro než pokrm připravujeme. Já zvolila cca 200g rýže pro 2 osoby. Nejlepší je použít rýži natural, neloupanou, která má více vlákniny, já použila rýži parboilted, i když si myslím, že pro tento pokrm jsou i vhodnější druhy z italské kuchyně.

Se šafránem jsem pracovala poprvé a tak jsem sama jen odhadovala použité množství, ale troufnu si říci, že to bylo tak akorát. Sehnala jsem ho v "obchůdku", kde se prodávají sypané čaje a různé byliny a koření, takže myslím, že s jeho sehnáním nebudete mít problém, i když v klasickém marketu ho asi mít nebudou. Je to vzácné a poměrně drahé koření, ale vystačí vám na několik pokrmů.

Krevety doporučuji koupit z ověřeného zdroje, nejlépe čerstvé, ale mražené jsou dnes všude bez problému k dostání.

Sýr na posypání je opravdu jen dochucovadlem, a tak dávejte pozor na množství, parmazán je přeci jen docela tučný.

Ale abych se konečně dostala k samotnému postupu: na oleji ve velké pánvi orestujeme krevety a přisypeme rýži  a šafrán a dusíme. Postupně ji podléváme vývarem až do doby, než je rýže hezky měkká, takže cca 20-30 minut. Dosolíme dle chuti a před podáváním lehce posypeme sýrem.

PŘEJI VÁM DOBROU CHUŤ

 

100_2291.jpg OSOBNÍ TRENÉRKA RADÍ-KREVETY  FIT RECEPT-PARMAZÁN

 

KREVETOVÉ RIZOTO SE ŠAFRÁNEM