Jdi na obsah Jdi na menu
 


OVESNÉ DOMÁCÍ SUŠENKY

Tyto sušenky jsou vhodnou alternativou, pokud rádi mlsáte a nechcete se zbavit sladkého, ale i tak si chcete zachovat svou linii. Obsahují přeci jen více důležitých živin, než koupené sušenky plné nasycených tuků a rychlých cukrů. Upečené je máte za chvíli a máte na několik dní vydatnou svačinku, nebo chutnou vyváženou snídani.

Potřebujeme:

  • Ovesné vločky (já používám jemné) - 2 hrnky - 200g
  • Špaldová mouka - 3/4 hrnku - 100g
  • Sušené ovoce (nedoslazované) - 1 hrnek - 150g
  • Kokos - 1 hrnek - 100g
  • Ořechy (nepražené, nesolené) - 1 hrnek - 100g
  • 2 banány
  • Mléko - 1 hrnek - 250 ml
  • 2 lžíce kokosového oleje - 50g
  • 4 bílky
  • skořice  - dle chuti, můžete zapracovat rovnou do těsta, nebo posypat navrch. Pokud máte rádi, můžete přidat i hořké kakao.

Do tohoto receptu můžete opravdu použít téměř cokoliv, co máte rádi a co máte zrovna doma. Já jsem použila ze sušeného ovoce rozinky a brusinky a z ořechů směs lískových a vlašských ořechů. Pokud nemáte kokosový olej, můžete místo toho použít  například klasický slunečnicový, nebo řepkový olej.

Po promíchání všech ingrediencí děláme přibližně stejně veliké "bobíky" pomocí lžičky na pečící papír, trošku stlačíme a pečeme přibližně 20-30 minut na 180 stupňů, nebo podle Vaší trouby.

Sušenky nejsou tak křupavé, jako z obchodu, možná bychom je mohli nazvat spíše placičkami, ale myslím, že vás potěší a krásně zasytí.

Z uvedeného množství vám vystačí asi na 2 plechy.

Celou várku si rozdělte cca na 15 stejných dílů - porcí, přičemž každá porce bude obsahovat přibližně:

  • 255 Kcal
  • 6g bílkovin
  • 28g sacharidů
  • 11g cukrů
  • 13g tuků
  • 4g vlákniny

 

20171214_170129.jpg

20171214_170252.jpg

20171214_170732--2-.jpg

20171214_171403.jpg

20171214_172107.jpg

20171214_181500.jpg

20171214_181441.jpg

 

Dobrou chuť :-)

Další recepty