Jdi na obsah Jdi na menu
 


MRKVOVO-CELEROVÁ POMAZÁNKA

15. 1. 2018

Na tento recept potřebujete:

  • Čerstvou mrkev - 2ks 200g
  • Čerstvý celer - 1/3 200g
  • nízkotučný tvaroh - 250g
  • Lžíce majonézy - 25g
  • (Lučinu, nebo Palouček/ bílý jogurt)
  • sůl, pepř, popřípadě čerstvé bylinky

Celou dávku si rozdělte na 5 porcí. 1 taková porce obsahuje:

  • 5 g bílkovin
  • 8 g sacharidů
  • 4 g tuku
  • 96,5 Kcal

 

Pomazánku můžete namazat ideálně na celozrnný chléb, nebo žitný knäckebrot a získáte tak výživnou dopolední svačinku (případně i odpolední) a hodí se i na různé příležitosti na jednohubky.

Na tento recept jsem použila jako základ na jemno nastrouhanou zeleninu v poměru asi 2 střední mrkve a 1/3 celeru, nízkotučný tvaroh a lžíci majonézy na dochucení. Můžete ale použít i čerstvý sýr typu Lučina, nebo Palouček, nebo bílý jogurt (záleží, co máte zrovna k dispozici).

 

20171214_163651.jpg

20171214_163416.jpg

20171214_163846.jpg

20171214_165054.jpg

Další recepty

Chci poradit s jídelníčkem