Jdi na obsah Jdi na menu

 


HOUBOVÉ RIZOTO

 

smacker-001--2-.jpg

Osobně mám rýži velmi ráda a používám ji ve svém jídelníčku často.

U vaření rýže dbejte především na to, abyste ji nerozvářeli, stoupl by tím její glykemický index, tzn. byla by pro tělo lépe, potažmo rychleji stravitelná a rychleji nám stoupne hladina cukru v krvi, což není při hubnutí příliš žádoucí.

Do tohoto receptu jsem použila:

  • Rýži basmati 50g (můžete použít i naturální)
  • čerstvé houby 50g (můžete použít i žampiony, nebo hlívu)
  • Kuřecí prsa 100g
  • cibulku a česnek 50g
  • sůl a pepř

Množství ingrediencí, kromě rýže, volím "od oka".

Maso na kousíčky orestuji na cibulce na lžičce oleje, přidám houby a utřený česnek, chvilku osmahnu a nasypu rýži. Postupně dolívám vodu, nebo vývar a rýži dusím doměkka. U receptu na této fotografii jsem pouze smíchala směs masa a hub s hotovou uvařenou rýží.

Místo masa lze použít i např. tofu, nebo šmakoun.