Jdi na obsah Jdi na menu

 


FAZOLOVÝ SALÁT

Potřebujeme:

  • 1/2 konzervy (120g) červených fazolí (kdo má čas, může si uvařit, suché se musí předem namočit a pak se vaří přibližně hodinu. U konzervy, které jsou dnes k dostání všude, dávejte pozor hlavně na obsah cukru)
  • 50g naklíčených baby mungo
  • 50g eidamu na kostičky (můžeme použít i např. kuřecí maso)
  • + případně nějaký lehký dresing. Já jsem ho vynechala a i tak je toto jídlo velmi jednoduché a chuťově osvěžující

Doufám, že toto jídlo bude opět oživení vašeho jídelníčku. Pro mě ano, prootže je rychlé na připravu a ideální na léto, protože zasytí a opravdu osvěží. Fazole obsahují hodně antioxidantů, kvalitní bílkoviny a vlákninu, tzn., že toto jídlo vás zasytí na velmi dlouhou dobu a je vhodné i pro lidi, kteří nejedí maso. Je to další varianta, co si dát, když nemáte zrovna čas vařit. Další výhodou tohoto jídla je, že obsahuje velmi málo sacharidů oproti běžným přílohám. Množství použitých surovin můžete upravit v závislosti na vašich tělesných parametrech a potřebách, zde jsem zvolila variantu vhodnou spíše pro ženy, které chtějí zhubnout. Pro muže bych doporučila zvýšit podíl fazolí, volit spíše maso, např. hovězí na nudličky, případně přidat těstoviny.

Celkové nutriční hodnoty na množství použitých surovin:

-349 Kcal, 32g bílkovin, 31g sachadidů, 8,5g tuku

 

fazole-002.jpg

 

Náhledy fotografií ze složky RECEPTY