Jdi na obsah Jdi na menu

 


DÝŇOVÁ POLÉVKA

Potřebujeme:

  • celou dýni máslovou, nebo Hokaido
  • cibuli
  • olej
  • masový, nebo zeleninový vývar
  • 1 větší bramboru
  • smetanu na zjemnění
  • koření dle chuti

Celou dýni pečeme na 180 stupňů cca hodinu, dle její velikosti až do změknutí a následně ji necháme zchladnout. Po zchladnutí jí oloupeme a vybereme pecky, nakrájíme na větší kostky.

V hrnci si na kapce oleje necháme zpěnit cibuli, dáváme pozor, aby nám nezhnědla, nebo se nespálila. Přidáme nakrájenou dýni, necháme chvilku orestovat a přidáváme vývar. Vývar přidávejte pomalu podle požadovaného množství a samozřejmě podle velikosti dýně. Necháme vařit, můžeme přidat i nakrájenou bramboru pro zahuštění, ale není potřeba.

Já jsem jako koření zvolila klasiku, tzn. sůl, pepř, petrželovou nať a trochu česneku, ale můžete zvolit jakékoliv koření, které máte rádi.

Provaříme a polévku rozmixujeme, bude krásně krémová.

Před podáváním můžeme zakápnout kapkou smetany.

Doufám, že vám tento fit recept udělá radost a teplo v bříšku, stejně jako mě a bude vám chutnat. 

Dobrou chuť

 

fit recept - dýňová polévka

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky RECEPTY